Franczyza

Franczyza pączkarni – zacznij z nami współpracę

Zastanawiasz się nad franczyzą? Chcesz się dowiedzieć jak to wygląda? Interesuje Cię franczyza z pączkami? Nie wiesz jak zacząć, co się opłaca, kto płaci za lokal, kto jest właścicielem i dlaczego warto? Otwórz swój własny punkt franczyzowy razem z nami!

Franczyza z pączkami

Zobacz naszą wizualizację, jak może wyglądać Twój punkt franczyzowy:

Planowane najbliższe otwarcia:

  • Manchester,  Wielka Brytania –  Maj 2020
  • Nowy Targ, Polska – czerwiec 2020
  • Hamburg, Niemcy – sierpień 2020
  • Praga, Republika Czeska – wrzesień 2020
  • Helsinki, Finlandia – wrzesień 2020
  • Wakefield, Wielka Brytania, wrzesień 2020

Franczyza dla gastronomii

Wytwórnia Pączków Piekarczyk to pierwszy w Polsce koncept multi-pączkarni oferujących klientom nie tylko ręcznie robione pączki (ponad 50 rodzajów) ale również, donuty, polskie faworki, serowe mini pączki, pączki hiszpańskie, pączki wiedeńskie oraz menu letnie czyli np. lody rzemieślnicze, kawę mrożoną czy włoską czekoladę na zimno. Serwujemy również świeżo paloną kawę z ekspresu SANSA, paloną w małej palarni w Łodzi, z pomocy której dobraliśmy ziarna kawy by uzyskać blend w typu „Italian Style”.

Franczyza – jak to wygląda?

Najistotniejszy element tego biznesu to wiedza czyli po prostu know-how, które przekazujemy naszym partnerom od samego początku tj. od wyboru lokalu po otwarcie oraz przez cały okres trwania umowy, która obejmuje również wykonanie projektów adaptacji lokalu, przebudowy oraz projekt technologiczny wraz z doborem wszystkich niezbędnych sprzętów, za które odpowiedzialny jest nasz technolog oraz rzeczoznawca sanitarny.  

Wyróżniamy się również nie korporacyjnym podejściem do naszego partnera oraz najniższą opłatą franczyzową na rynku w wysokości 4% plus 1,5% na marketing – marketing nie sieci a na lokalny marketing lokalu naszego partnera bo to jego biznes chcemy wspierać. Zapewniamy również dostawy z naszego magazynu centralnego wszystkich niezbędnych surowców, produktów, opakowań a nawet ubrań dla personelu. Nasz zespół przez miesiąc czasu przeszkoli i przygotuje pracowników partnera do pracy w pączkarni oraz partnera do prowadzenia pączkarni.  Zapewniamy marketing dla pączkarni partnera (media społecznościowe, materiały reklamowe,, itp.), szkolimy i zapewniamy stałą pomoc merytoryczną przez cały okres trwania umowy.

Co oferujemy w ramach współpracy franczyzowej?

  • Biznes plan
  • Pełne know-how a w tym między innymi: 4 tygodniowe szkolenie pracowników w naszej pączkarni w Opolu, 2 tygodniowy nadzór naszego mistrza cukiernictwa od pierwszego dnia otwarcia pączkarni, wszystkie receptury produktów, szkolenia okresowe, kontrolę jakości, szkolenie właściciela / managera lokalu
  • Pomoc w wyborze lokalu
  • Projekt aranżacji lokalu, projekt prac remontowych z wytycznymi 
  • Projekt technologiczny lokalu wykonany przez architekta oraz inspektora sanitarnego, który jest niezbędny do obioru lokalu przez Sanepid
  • Dobrane kompletne wyposażenie lokalu i jego dostawa
  • Dostawy wszystkich materiałów reklamowych, firmowe ubrania dla pracowników, opakowania, etc.
  • Pomoc w rekrutacji pracowników 
  • Oprogramowanie do sprzedaży i kontroli, sklep internetowy, aplikacja na telefon do podglądu i kontroli sprzedaży, itp. , system kamer + aplikacja 
  • Sesja zdjęciowa + film reklamowy lokalu wykonany przez profesjonalną agencję reklamową
  • Dostawy wszystkich sprawdzonych surowców, opakowań, ubrań, środków czystości, .etc. z naszego magazynu centralnego  
  • Marketing lokalu w mediach społecznościowych, lokalnym radiu, projekty ulotek, plakatów
  • Pełne wsparcie marketingowe, szkoleniowe i sprzedażowe podczas trwania umowy
  • Niekorporacyjne podejście do partnera 😉

Franczyza jak założyć, jak otworzyć, jak działa?

Nasza pierwsza Wytwórnia Pączków Piekarczyk została otwarta w marcu 2018 roku w Opolu z pasji do cukiernictwa. Druga pączkarnia – franczyzowa powstała w Rzeszowie przy ul. Matejki 6 w czerwcu 2019 roku. Z naszą pomocą zostały otwarte 3 pączkarnie partnerskie w Polsce. Wkrótce otwieramy pierwszą franczyzową pączkarnię w Wielkiej Brytanii, a także w Hamburgu i Niemczech. Mamy również podpisane umowy z franczyzobiorcą z Helsinek i z czeskiej Pragi, ale z powodu panującej pandemii nie zostały podpisane umowy najmu lokali. 

W naszych pączkarniach pracują cukiernicy z wykształcenia, cukiernicy z zamiłowania do tego rzemiosła i ludzie którzy byli gotowi nauczyć się nowego fachu.  Wszystkie pączki robimy na miejscu codziennie zaczynając o godzinie 6 rano na widoku klientów. Pączki, faworki i oponki robimy na naszej recepturze z 1920 roku dlatego są smaczne, kruche i nienasiąknięte olejem.

Wszystkie produktu robione są wg naszych receptur na widoku klientów aby zawsze świeże były serwowane każdego dnia.

Franczyza dlaczego warto?

Jesteśmy młodą firmą, która z wielu powodów nie skorzystała z żadnej dostępnej opcji franczyzy pączkarni w Polsce czy w Europie. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: niezadowalającą jakość pączków, mały asortyment, typowo korporacyjne podejście do partnera, a także wysokie i długoterminowe koszty franczyzy. Koszty popularnych franczyz pączkarni wynoszą średnio 7-8% miesięcznie obrotu netto przez minimum 5 lat. Według naszych wyliczeń była by to duża część zysku przedsięwzięcia. Postanowiliśmy zrobić to sami. Przygotowywaliśmy się ponad rok do otwarcia pierwszej pączkarni, kosztowało nas to bardzo dużo czasu i pieniędzy, ale warto było.

Każdy lokal/wyspa posiada odbiór Sanepidu, pełną dokumentację Haccp, projekt technologiczny, jak i również inne niezbędne wymagane prawem dokumenty.

Franczyza z lokalem

  • Kompletnie wyposażona restauracja w sprzęt, urządzanie, klimatyzację, kaseton, menu, akcesoria, a także materiały reklamowe to koszt: 75-85 tys. zł. Pomagamy w uzyskaniu leasingu na całe wyposażenie, również dla nowych firm.
  • Adaptacja lokalu:  od 20 tys. zł wzwyż (wszystko zależy od stanu lokalu).
  • Opłaty franczyzowe : 10 tys. opłata wstępna + 16 tys. Po podpisaniu umowy franczyzowej wykonujemy wszystkie niezbędne projekty, dobór i dostawa kompletnych sprzętów/wyposażenia, oprogramowanie, szkolenia pracowników i właściciela, a także pomoc przy odbiorze lokalu przez Sanepid, doradztwo we wszystkich kwestiach.

Franczyza bez doświadczenia

Nasza franczyza jest dla każdego. Zapoznaj się z naszym MENU i skontaktuj się z nami w celu poznania szczegółów.

Nasze pączki kupisz również na portalach takich jak pyszne.pl czy pizzaportal.pl

Zapraszamy do kontaktu: KONTAKT